Meni
Zatvoriti meni

11.6.2021 Automobilski stil života osvaja budućnost

Automobilski stil života osvaja budućnost

  • Serija ikona: harizmatični dizajn novog Multivana preuzima DNK svojih legendarnih prethodnika
  • Isključivo električni pogon u gradu: novi Multivan debituje kao prvi Bulli sa plug-in hibridnim pogonom
  • Automatska promena stepena prenosa: svi modeli Multivana serijski su opremljeni automatskim menjačem sa dve spojnice (DSG)
  • Veći nivo udobnosti i bezbednosti: uz "IQ.DRIVE Travel Assist" Multivan prvi put omogućava delimično automatizovanu vožnju
  • Novi Multivan na tržište dolazi početkom iduće godine kao standardna i duga verzija
  • Lakši za čak 25 posto
  • Višenamenski alat: novi stočić pozadi može da se pomera između svih redova sedišta i upotrebljavati kao središnja konzola spreda
  • Nova digitalna shift-by-wire tehnologija: digitalizovana unutrašnjost stvara više prostora za vozača i suvozača

Samo nekolicina aktuelnih automobila poseduje kultni status, a jedan od njih je monovolumen: Multivan.

Proizvođač Volkswagen Privredna vozila sada predstavlja potpuno redizajniranu generaciju najprodavanijeg modela u sklopu svetske premijere. Novi Bulli prvi se put temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB). Time monovolumen čini velik iskorak u području tehnologije: od sada plug-in hibrid predstavlja novitet u pogonskom programu; time Multivan privremeno postaje vozilo sa nultom stopom emisije.

Pri tome se u seriju uvodi nova faza razvoja najsavremenijih sistema podrške i rukovanja i infotainment sistema. Napredak u području bezbednosti tokom sudara takođe je maksimalan. Jedinstveni DNK dizajna modela Bulli doživeo je evolutivni razvoj: nijedan drugi monovolumen ne proizvodi se više od 70 godina niti se vizualno doteruje iz generacije u generaciju poput pravog dijamanta. Zbog toga je novi Multivan odmah prepoznatljiv kao potomak legendarnog modela "T1".

Svetskom premijerom sedme generacije modela Bulli proizvođač Volkswagen Privredna vozila predvodi ulazak u novo doba. Reč je o deceniji koja će biti obeležena kompleksnom elektrifikacijom pogona i početkom automatizovane vožnje. U tom kontekstu, spektar modela Bulli ubuduće će biti podeljen na tri stuba: serije Multivan, Transporter 6.1 i serijske verzije modela ID.BUZZ koji se uvodi od 2023. godine.

Svaki od ovih stubova ima značajnu ulogu: model "T6.1" ostaje stručnjak za upotrebu u poslovne svrhe kao Transporter i Caravelle, dok u izvedbi California predstavlja ikonu među vozilima za kampovanje. Dva modela na isključivo električni pogon, lifestyle monovolumen ID.BUZZ i Transporter ID. BUZZ Cargo prilagođen urbanom svetu, u budućnosti će osvajati nove segmente.

Za razliku od njih, novi će Multivan od ove godine preuzeti ulogu vrlo nadarenog svestranog talenta: u verziji kao Multivan eHybrid sa plug-in hibridnim pogonom privremeno će postati vozilo sa nultom stopom emisije; istovremeno je pogodan kao monovolumen za duga putovanja zahvaljujući ukupnom dometu. Volumen prtljažnika od 4053 litre dovoljan je za bilo koju selidbu i bilo koju sportsku opremu. Nova generacija Multivana na tržištu će se pojaviti početkom iduće godine.

Užitak u vožnji i robustan izgled

Dizajn modela ID.4 GTX naglašava njegov poseban karakter - kombinaciju užitka u vožnji i robusnog izgleda. Poznata svetlosna traka u prednjem delu vozila izvedena je u kombinaciji sa markantnim i dinamičnim elementima, među kojima se posebno ističu tri elementa saćaste strukture koja oblikuju svetla za dnevnu vožnju i koja prenose svoj sportski karakter čak i kada vozilo miruje, uspostavljajući istovremeno vezu sa Golfom GTI4. Osim redizajniranog branika, pogled na zadnji deo vozila privlače i 3D LED zadnja svetla, čija su stop svetla izvedena u obliku slova X.

U skladu sa tim je izrađena i nova, jednostavnija struktura ponude: model ID.4 GTX prvi je član porodice ID. modela koji nudi potpuno redizajniranu strukturu dodatne opreme u konfiguratoru. Kupci prvo određuju izgled vozila, a zatim sledi jasno strukturiran izbor paketa. Kupci mogu birati između opcionih paketa dizajna, infotainmenta i sistema podrške kao i paketa komforne i sportske opreme, od kojih je svaki dostupan u osnovnoj varijanti i varijanti Plus. Nova struktura ponude dostupna je i za ostale članove porodice ID. modela, modele ID.3 i ID.4.

Nova marka proizvoda za porodicu ID. modela daje novi vetar u leđa strategiji preduzeća ACCELERATE. Volkswagen na temelju nje želi da pstane najpoželjnija marka kada je reč o održivoj mobilnosti. Cilj je do 2030. godine povećati udio potpuno električnih vozila u prodaji širom Evrope na 70 %. Samo u 2021. godini preduzeće planira da isporuči ukupno oko 450 000 BEV i PHEV vozila.

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team