Meni
Zatvoriti meni

Vodi vas svuda Inteligentan
pogon na sve točkove 4MOTION

4MOTION iz Volkswagena

4MOTION je Volkswagen sa stalnim pogonom na svim točkovima (4x4 pogon). Ovo stvara idealnu vezu između automobila i puta. Vaše vozilo na taj način dobija sigurnu vuču na gotovo bilo kojoj podlozi i na taj način nudi veću bezbednost i zadovoljstvo u vožnji.

Pogon na svim točkovima 4MOTION u akciji

Start Video

Volkswagen privredna vozila sa pogonom na svim točkovima 4MOTION

U svim modelima Volkswagen privrednih vozila postoji opcija pogona na sva četiri točka 4MOTION: za još veću bezbednost i udobnost u vožnji. Takođe jedinstvena kombinacija 4MOTION sa automatskim menjačem može da se naručiti na mnogim modelima!

Caddy

Upoznajte veću stabilnosti u vožnji

Prednosti 4MOTION pogona na svim točkovima na kišom ili snegom pokrivenim putevima i na prljavim ili oštećenim drumskim površinama su posebno istaknute. U tim slučajevima, pogona na sva četiri točka raspoređuje pokretačku silu na točkove koji imaju bolju trakcijama. To primetno doprinosi boljoj vuči, većoj bezbednosti u zavojima i preciznijem rukovanju. Stalni pogon na sva četiri točka takođe pokazuje svoje snage u radu sa prikolicom - na primer, u kombinaciji sa snažnim turbo-dizel motorom od 90 kW / 122 KS.

Ako želite još više da povećate komfor vožnje, jednostavno odaberete 2.0 TDI motor (110 kW / 150 KS) i kombinujete DSG menjač sa dvostrukom spojnicom i pogon na svim točkovima 4MOTION. Ova mogućnost postoji u segmentu kompaktnih dostavnih vozila i vanova samo kod modela Caddy.

Na Caddy modele

T6.1

Kako savladati planine i sneg

Pogon na sva četiri točka automatski prilagođava prenos snage odgovarajućoj situaciji u vožnji. Mala težina sistema osnova je za optimalno ponašanje u vožnji i visoku dinamiku vožnje. Jedinstven u klasi kombija i autobusa opcioni pogon na sve točkove 4MOTION dostupan je i sa opcionim 7-stepenim DSG menjačem sa dvostrukom spojnicom.

Kombinacija je dostupna za 110 kW / 150 KS i 146 kW / 199 KS motor. Dakle, posebno u planinskim predelima, zahvaljujući potpuno automatskim promenama stepena prenosa, uživajte u posebno udobnoj vožnji.

Na T6.1 modele

Amarok

Stvoren za maksimalno zadovoljstvo u vožnji.

Stalni pogon na sve točkove 4MOTION

Ovaj 4x4 pogon sa samo-zaključavajućim Torsenovim centralnim diferencijalom je posebna karakteristika u ovom segmentu i pruža dobro uravnoteženu osnovnu distribuciju od 40: 60 za sve uslove na putu i van njega.. Takođe pokazuje svoju snagu u drumskom saobraćaju značajno povećavajući vuču u zavojima.

Za strme nagibe, može dodatno da se ugradi redukcija.

Na Amarok modele

Crafter

Najveći izbor pogona.

Crafter je jedino vozilo u svojoj klasi sa šest verzija pogonskih sklopova. Prednji, zadnji ili pogon na sve točkove 4MOTION mogu se kombinovati sa opcionim 8-stepenim automatskim menjačem ili ručnim menjačem.

Pogon na sva četiri točka 4MOTION

Bilo da su blatnjava gradilišta, neasfaltirani šumski putevi ili ekstremni usponi - u varijanti sa pogonom na sve točkove 4MOTION novi Crafter dominira na svakom terenu pouzdanom vučom i preciznom kontrolom.

Na Crafter modele

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team