Meni
Zatvoriti meni

8.4.2019 Novi Transporter 6.1 slavi premijeru na najvećem svjetskom sajmu za građevinske strojeve i opremu

Novi Transporter 6.1 slavi premijeru na najvećem svjetskom sajmu za građevinske strojeve i opremu

Novi Transporter 6.1

  • Transporter 6.1 prezentuje se na sajmu "bauma 2019" kao furgon i pick-up vozilo s dvostrukom kabinom
  • Transporter 6.1 sigurniji je i jednostavniji za vožnju nego ikad zahvaljujući novoj ponudi inovativnih sistema asistencije za vozača
  • Nova rešenja poput posebne funkcije utovara za dugačke predmete optimizuju svakodnevni rad
  • Pregršt proširenih standardnih specifikacija sa audio sistemima i Bluetooth handsfree funkcijom

Novi Transporter 6.1 slavi premijeru na najvećem svetskom sajmu za građevinske strojeve i opremu

Hannover / München, 8. april 2019. godine - Nakon svetske premijere modela Multivan 6.1, marka Volkswagen privredna vozila od danas nadalje prvi put predstavlja svoj novi model Transporter 6.1 u Münchenu. Lokacija na kojoj svoj debi slavi ovaj bestseler u području privrednih vozila, a koji je u pogledu inženjeringa uveliko redizajniran, ne bi mogla biti bolja: "bauma 2019". Naime, bauma se smatra najvećim svetskim sajmom za građevinske mašine i opremu svih vrsta. Očekuje se da će sajam od 8. do 14. aprila posetiti više od milion posetilaca iz više od 200 zemalja - marka Volkswagen privredna vozila stoga će predstaviti novi Transporter 6.1 stručnjacima iz svih delova sveta.

Povećana sigurnost zahvaljujući novim sistemima asistencije za vozača

Marka Volkswagen privredan vozila svesno se odlučila za sufiks 6.1 za ovaj dalekosežni redizajn šeste generacije modela Transporter. Razlog za to je taj što provedene tehničke promene premašuju bilo koji drugi uobičajen redizajn modela. Odličan je primer toga prelazak sa hidrauličkog na elektromehanički servoupravljač - ta je sistemska promena toliko složena da se u okviru određene linije proizvoda inače događa samo kada se prelazi na potpuno novu generaciju. Rezultat prelaska na elektromehanički sistem upravljanja je potpuno novi spektar sistema asistencije za vozača koji sa sobom donosi značajan porast sigurnosti i jednostavnosti upotrebe uveden u liniju proizvoda. Novi sistemi asistencije uključuju tehnologije kao što su Lane Assist (aktivno zadržavanje vozila u kolovoznoj traci), Park Assist (omogućava parkiranje pomoću automatskog upravljanja), bočna podrška (upozorava ako se vozilo opasno približi preprekama ili pešacima), Rear Traffic Alert (pruža zaštitu tokom izlaska sa parkirnog mesta vožnjom unazad) i Trailer Assist (čini manevrisanje prikolicom krajnje jednostavnim zahvaljujući automatskom upravljanju). Ponuda novih sistema upotpunjena je dinamičnom funkcijom prepoznavanja saobraćajnih znakova Road Sign Display (dostupna u kombinaciji sa navigacionim sistemom). Dodatna je serijska oprema furgona i kombija novi sistem Cross Wind Assist. On pruža stabilizaciju kada u Transporter 6.1 udari snažan nalet vetra, npr. na mostu. Deo serijske opreme takođe  je sistem postkolizijskog kočenja i podrška pri kretanju na uzbrdici Hill Start Assist.

Savršeni detalji olakšavaju svakodnevni rad

S obzirom na sve navedeno, svakodnevni rad s modelom Transporter 6.1 uveliko je poboljšan zahvaljujući potpuno novim detaljima u redizajniranoj kabini. One uključuju 230-V strujnu utičnicu pored vozačevog sedišta i pregradu sa mogućnošću zaključavanja ispod dvostruke klupe na suvozačevoj strani. Pri tome je razvijen novi sistem utovara dugačkih predmeta; oni se sada mogu gurnuti ispod dvostruke klupe na suvozačevoj strani (funkcija utovara ispod sedišta). Time se povećava najveća dužina teretnog prostora sa 2450 mm na 2800 mm za kratki međuosovinski razmak, i sa 2900 mm na 3300 mm za dugi međuosovinski razmak. Transporter 6.1 takođe je serijski opremljen zasebnim sistemom zaključavanja teretnog prostora (furgon sa čvrstom pregradom). Time se omogućava zaključavanje teretnog prostora nezavisno od kabine.

1. opcija: zaključava se samo teretni prostor (poštarski mod "Postman");

2. opcija: zaključava se samo kabina (radionički mod "Workshop"). U kasnijem će trenutku takođe biti dostupan mod "Courier package" koji će obuhvatati robustan raspored za delove vozila izložene visokom opterećenju, npr. generator, akumulator ili bateriju i pogonsku osovinu. 

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team