Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Grand California: Početak nove dimenzije

09.08.2018

Grand California: Početak nove dimenzije

  • Premijera u Caravan salonu
  • Campervan baziran na modelu Crafter
  • Novi model dužine 6 metara sa kupatilom i prostorom za spavanje

 

Hanover, 7. Avgust 2018. - Volkswagen privredna vozila ima svetsku premijeru novog modela Grand California u Caravan Salonu u Dizeldorfu (od 24. do 02. septembra). Potpuno nova kuća na točkovima je bazirana na ultra modernom modelu Crafter. Grand California Volkswagen komercijalna vozila širi svoj spektar campervan vozila dodajući model u klasu od 6 metara, kompletiran kupatilom. Uz veliki prostor za spavanje u zadnjem delu, Grand California će biti dostupan sa krevetom na sprat za decu. Novi campervan će biti dostupan početkom 2019. godine.

 

California bazirana na modelu Bulli je 1988., kada se prvi put pojavila, bila najuspešniji campervan, sa prodajemo većom od 160,000. Volkswagen komercijalna vozila koristi prikupljena iskustva ovog kampera kako bi kreirala novi Grand California na tehničkoj platformi modela Crafter. Oba California proizvoda će od sada biti paralelno u ponudi.

Sa svežom jasnoćom i pametno osmišljenim detaljima, enterijer odražava kvalitete koji model California čine najprodavanijim. Unutrašnji elementi Grand California su uglavnom u bijeloj boji. Kombinacija boja stvaraju svjetlu i prostranu atmosferu, kao i bočni pop-open prozori koji su crne boje i krovni prozor smješten iznad bračnog kreveta u zadnjem delu vozila. Svi krovni prozori su opremljeni zavjesama i mrežom. Za vozačevu kabinu postoji koncept zatamljivanja.

 

Ostale standardne karakteristike uključuju, uz kuhinju i prostrano kupatilo (840 x 800 mm), detalje kao što su spoljnje svetlo iznad kliznih vrata. Na zadnjem delu je montirana (kao standard) veza za spoljni tuš (sa mogućnošću prilagođavanja temperature) što život u kampu čini savršenim. Električni stepenik, koji je smešten ispred kliznih vrata, čini ulazak i izlazak jednostavnijim, dok je mreža za komarce iz dva dela takođe deo standardne specifikacije. Još jedna inovativna funkcija je i opcija za kontrolu zvučnika putem Buluetooth-a. Ovo omogućava slušanje muzike nezavisno od infotainment sistema koristeći telefon, tablet ili laptop.

Grand California je opremljena prednjim sedištima koja se okreću kao i duplom klupom u dnevnom boravku. Porodice sa malom decom će ceniti ISOFIX tačke vezivanja zajedno sa gornjim vezom na zadnjoj klupi. Veliki sto za ručavanje ima dovoljno mesta da četiri osobe sede zajedno. Kuhinjski elementi uključuju frižider od 70 litara sa zamrzivačem (sa pristupom sa spoljne strane kao i preko kliznih vrata), plinski šporet sa dve ringle, sudoperu i razne fioke, odeljke za odlaganje i police.

 

Ključna karakteristika modela Grand California koji se razlikuje od modela California T6 je kupatilo. Pored toaleta i tuš kabine opremljeno je umivaonikom, policama za sredstva za higijenu, elementom sa ugrađenim držačem za toalet papir (štiti ga od kvašenja), držačima za peškire i krovnim prozorom za ventilaciju. Grand California može da nosi 110 litara vode. U kupatilu nema prekidača za svetlo - ono se automatski pali putem detektora pokreta - kao standard.

 

Opciono je dostupan krevet na sprat za decu sa integrisanim krovnim prozorom iznad. Takođe su dostupni detalji poput dodatnog klima uređaja stacioniranog na krovu, tende, nosača za bicikle i kamp stola i stolica (koji se mogu smestiti u klizna vrata). Takođe će i solarna ploča biti montirana na krov, satelit (za TV prijem) i LTE/WiFi hotspot (ruter).

Kao dodatak, Grand California će biti dostupan sa asistencijom vozaču i infotainment sistemom.

Campervan poput Grand California putuje celim svetom. Volkswagen privredna vozila će ponuditi model sa pogonom na sva 4 točka (4MOTION). Novorazvijeni visoki krov je oblikovan aerodinamički kako bi izbjegao negativne efekte na potrošnju goriva.

 

Koncept sa dve boje je preuzet od modela California T6. Jednobojne opcije su dostupne u Candy White, Reflex Silver ili Indium Gray. Dostupne dvobojne varijante su kombinacije Reflex Silver i Indium Gray, Candy White i Deep ocean Blue ili Candy White i Mojave Beige Metallic.

Tokom Caravan salona u Dizeldorfu Volkswagen privredna vozila će objaviti dodatne detalje o modelu Grand California, poput datuma izlaska na tržište i inicijalne cijene.