TDI motori

Najnovija generacija motora vam sa novim agregatom nudi posebno nisku potršnju goriva, bez uštede po pitanju užitka u vožnji. Posebno snažnim i istovremeno štedljivim pokazao se 2,0-l-TDI motor sa 150 kW/204 KS. 

TSI motori

Odaberite između 2,0 TSI  sa 110 kW/150 KS i 2,0 TSI sa 150 kW/204 KS. Oba motora poseduju direktno ubrizgavanje i turbopunjač za izduvne gasove.

BlueMotion Tehnologija

Volkswagen modeli sa sistemom BlueMotion prateje ideju "Think Blue" pa se zbog toga svakoi novi motor sa Euro 6 normom oprema start-stop sistemom. rekuperacijom energije kočenja, podrškom za kretanje na usponu i optimizovanim pneumaticima sa smanjenim trošenjem.

Start-Stopp-System
Automatski isključuje motor u praznom hodu kada je vozilo opremljeno ručnim menjačem i kada je spojnica odvojena, npr. kod crvenog svetla na semaforu. Za pokretanje je dovoljan pritisak na papučicu i motor će se ponovo pokrenuti.

Rekuperacija energije kočenja
Naknadno punjenje akumulatora vozila tokom faze kretanja usled inercije i kočenja rasterećuje motor i time smanjuje potrošnju goriva.

Optimizovani pneumatici sa smanjenim trošenjem
Multivan dolazi u dodair sa kolovozom preko optimizovanih pneumatika sa smanjenim trošenjem. Mali otpor pri kotrljanju odnosno malo trošenje pneumatika smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2.

Close
Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi